Köpvillkor
Du behöver vara över 18 år för att handla i webbutiken. Leverans sker inom Sverige, Finland och Danmark i dagsläget.

Priser Sverige:
Samtliga priser anges i svenska kronor och inkluderar moms. Eventuella specialerbjudanden gäller så långt lagret räcker/inom angiven tid.

Priser Finland och Danmark
Priserna anges i dagsaktuell valutakurs för EUR/DKK och inkluderar moms. Priserna uppdateras 2ggr/dygn från SEK till EUR/DKK. Eventuella specialerbjudanden gäller så långt lagret räcker/inom angiven tid.

Frakt/leverans Sverige:
Frakten är alltid 59:- oavsett storlek på din order.
När jag har mottagit din beställning får du en e-postad orderbekräftelse på den totala summan av din beställning. Din order behandlas normalt 1-3 dagar efter att din beställning har kommit in. Beställningar inom Sverige skickas med DHL Servicepoint till utlämningsställe. Avisering sker via sms och e-post.
Om du valt alternativet “avhämtning i Kvillebäcken, Göteborg” kommer jag att kontakta dig via sms i första hand, för att bestämma dag/tid för upphämtning, så det är viktigt att du anger ett korrekt telefonnummer.

Frakt/leverans Finland och Danmark:
Vid beställning till Finland eller Danmark betalar du en grundavgift för frakten som ligger på motsvarande 110 SEK*. Därefter tillkommer 5 SEK* per burk. Priserna räknas ihop i kassan och visar totalsumman för varor + frakt i dagsaktuell EUR/DKK valutakurs.
Obs! Se till att välja rätt land/region vid utcheckningen för att få rätt fraktkostnad.
*= priserna anges i SEK och konverteras sedan till dagsaktuell valutakurs i EUR/DKK.

Prisexempel frakt till Finland/Danmark:

Grundavgift + 1 burk = 115 SEK

Grundavgift + 2 burkar = 120 SEK

Grundavgift + 3 burkar = 125 SEK

Grundavgift + 4 burkar = 130 SEK

Grundavgift + 5 burkar = 135 SEK

Grundavgift + 6 burkar = 140 SEK

Grundavgift + 7 burkar = 145 SEK

Grundavgift + 8 burkar = 150 SEK

Grundavgift + 9 burkar = 155 SEK

Grundavgift + 10 burkar = 160 SEK

Grundavgift + 11 burkar = 165 SEK

Grundavgift + 12 burkar = 170 SEK

*= priserna anges i exemplet i SEK men kommer att konverteras i kassan till dagsaktuell EUR/DKK valuta.

*Vid beställning på mer än 12 burkar, vänligen kontakta order@fettochflott.se för prisuppgift.

När jag mottagit din beställning får du en e-postad orderbekräftelse på den totala summan av din beställning. Din order behandlas normalt 1-3 dagar efter att din beställning kommit in. Beställningar till Finland och Danmark skickas med DHL Parcel Connect till ombud. Avisering sker via sms och e-post.

Betalningsalternativ Sverige:
Betalning sker via Swish eller Klarnas tjänst “Pay now” som erbjuder alternativen kortbetalning och direktöverföring via din bank.

Betalningsalternativ Finland och Danmark:
Betalning sker med betaltjänsten Stripe som erbjuder kortbetalning med Visa och MasterCard.


Avbeställning

Om beställningen ännu inte skickats iväg så kan du avbeställa din order via e-post. Om jag redan har hunnit skicka iväg varorna har du dock möjlighet att returnera oöppnade och oanvända varor på det sätt som beskrivs under rubriken ”Ångerrätt”. Beställda varor som ej hämtas ut från posten/ombud faktureras med 300 kronor.

Ångerrätt
Enligt Distanshandelslagen har du rätt att ångra ditt köp. Du har 14 dagars ångerrätt från det att du hämtat ut eller fått de varor du beställt från oss. Du betalar själv returfrakten.

Ångerrätten gäller inte om varan är använd, skadad, förpackningen är bruten eller på annat sätt förändrad.

I första hand kommer pengarna återbetalas på samma sätt som har du betalat in dom.

Här finns en ångerblankett från konsumentverket som kan användas

Reklamationer/återköp
Vid eventuella fel på produkten, kontakta mig direkt när du fått varan. Innan du skickar tillbaka en felaktig vara så kontakta mig först för bekräftelse av returen på info@fettochflott.se. Jag skickar då ut en retursedel och när jag fått varan skickas en ny ut eller motsvarande. Jag är alltid intresserad av vad du tycker om produkten. Är du inte nöjd så hör av dig. Jag försöker alltid hitta en lösning. Om du därefter fortfarande inte är nöjd och vill gå vidare så har nu EU en särskild sida ” EU´s Online Dispute Resolution ODR”. Du kan klicka här för att läsa mer.

Skador på paket och oavhämtade paket
Skulle  du upptäcka någon skada på försändelsen ber jag dig att omedelbart anmäla detta till DHL. Hämta aldrig ut skadat gods, utan gör skadeanmälan direkt, ifall det är möjligt.

Produkter och ansvar

Produkterna är tillverkade i livsmedelsgodkänt kök och företaget är ekologiskt certifierat enl. SMAK. Jag arbetar utifrån höga krav på kvalitet, att använda de bästa råvarorna, ekologiskt och närproducerat om möjligt, och på en hygienisk och säker produktion.

Produkterna tillverkas i liten skala.

Att laga mat utan tillsatser och onödiga processer medför att de livsmedel jag säljer kan variera i utseende, smak, doft och konsistens. Detta är inget som försämrar livsmedlets kvalitet utan något som varierar naturligt beroende på vad djuren ätit, årstid mm.

Fett & Flott Sverige tar inget ansvar för eventuella allergiska reaktioner eller hälsotillstånd och det framgår även på produkterna att de framställs i lokaler som även hanterar MJÖLK, ÄGG, GLUTEN, SPANNMÅL, SOJA, NÖTTER, FISK & SKALDJUR mm.

Dataskyddsförordningen
Jag sparar följande persondata om mina kunder:
Förnamn, Efternamn, Företag/organisation, E-post, Person-/org.nr, Momsnummer, Adress, Postnummer, Ort, Land, Telefonnummer. Informationen kommer endast att användas av Fett & Flott Sverige gällande ordrar samt eventualla erbjudanden. Fett & Flott Sverige kommer inte att föra vidare informationen till tredje part.

Beställningar: ip-adress, E-post, Person-/orgnr, Momsnummer, Adress, Företag, Förnamn, Efternamn, Adress, Postnummer, Ort, Telefonnummer.

Copyright
Allt innehåll på hemsidan och i webbutiken tillhör Fett & Flott Sverige.

Företagsinformation
Fett & Flott Sverige arbetar utifrån etiska och moraliska kriterier. Hållbarhet, giftminimerat och transparens är viktiga ledord. Det innebär att råvarorna kommer från bra källor, ekologiskt och närproducerat i den mån det går. Att göra bättre val där det är möjligt när det gäller köksutrustning, förpackningsmaterial med mera.

Ägare: Josefin Risedal

Organisationsnummer: 860723-4021

Kontakt: info@fettochflott.se

Företagsadress:
Fett & Flott Sverige
C/o Josefin Risedal
Solventilsgatan 13
41723 Göteborg

Innehar F-skattesedel.

Registrerad för moms.