Fett & Flott är ett litet företag som startades i Göteborg under sommaren 2020 av mig, Josefin Risedal, med syftet att tillverka och sälja animaliska livsmedel av hög kvalitét och där stort fokus ligger på att det ska vara ren och naturlig mat utan en massa konstigheter som inte hör hemma i våra kroppar.

Råvarorna håller hög kvalitet och att mina leverantörer delar min syn på hållbarhet, djurhållning och hälsa, råder inga tvivel om. Transparens är ett viktigt ledord för mig då jag själv gärna ställer många frågor innan jag bestämmer mig för att köpa något. Jag förädlar sedan råvaran på bästa sätt genom småskalig produktion, där jag själv sköter allt ifrån inköp av råvara och material till tillagning och försäljning.

Som en del i att vara ”hållbar” känns det för mig självklart att vi ska ta tillvara på de fina resurser vi har i vårt land Sverige, istället för att importera sådant som finns mitt framför näsan på oss. Att ta tillvara på hela djuret är för mig en självklarhet att vi måste sträva mot, och då måste vi även bli bättre på att ta tillvara på t.ex fett, inälvor och ben, sådant som tyvärr många gånger slängs för att ingen vill ha det. Jag hoppas med mitt företag kunna bidra, åtminstone lite grann, till att fler och fler får upp ögonen för dessa fantastiska näringsbomber som tyvärr blivit något bortglömda på senare år.

I min egen vardag försöker jag, så gott det går, att göra bättre val när det gäller allt i från vad jag använder för köksredskap till vad jag tvättar håret med och inte minst, vad jag äter.

Till min livsmedelsproduktion har jag valt att använda mig av rostfritt stål och trä i största möjliga mån, giftfria rengöringsmedel samt att jag valt att främst använda glasburkar med bpa/pvc-fria lock att förpacka mina produkter i. Det emballage jag använder för att skicka produkter består främst av papper, men även återvunnen plast.

Jag hoppas att du vill bli min kund, antingen genom att beställa online eller att handla via Reko-Ring Backaplan i Göteborg, alt. avhämtning enligt överenskommelse.

Vi ses! 🙂